neljapäev, 30. aprill 2009

"1290 silma on ilge megatulemus

, et rohkem ei ole üldse mõtet püüdagi ja 1350 on utoopia"

Läbi aegade on Eesti meistriks tuldud FITA tulemusega, mis kõigub nii 1250 juures. Muidugi oleneb aastast ja teiste vibusportlaste vormist. Tegelikult on võimalik ennustada, kui suur tulemus tuleb lasta, et olla ees. Lihtsalt vaadata hooaja tulemusi ja natuke teada vibuspordi nüansse, treeningud, plaane (või nende puudumist), klubidevahelisi suhteid - ühesõnaga tervet pilti.

Aga kui sa lased 1290 FITA (vahet pole kas mees või naine) siis esikoht on 99,99% sinu. Juhul kui keegi treeningkaaslastest ei ole näidanud võrdväärset või isegi paremat tulemust. Ütlen just meelega "treeningkaaslane", sest praegusel ajajärgul on Eestis ainult ÜKS treeninggrupp, kes nii saab mõtelda.

Olgu.
Eesti MV-l on tulemusteks umbes 1290, teine koht on 1280, kolmas 1275 ja neljas 1233. Mida sportlased võiksid pärast mõtelda?

Viimane kuni IV
"Oi. Oli jälle tore võistlus. Eesti neljas ei olegi ju halb. Ega ma rohkem ei soovinud. Ei ole mõtet isegi püüda. Trenni teen ka liiga vähe, et esimeseks tulla........pean ikka rohkem pingutama, siis saaks ka äkki ajalehte(kohalikku) ........ "Hei tšau. Jaa jaa sai läbi. Neljas olin. OKEI, et siis kell 7. Ei, Ei, mina võtsin liha ja 3 kasti""

III
"Mh 319 70m. 10 silma kaotasin sinna ja 294 90m pealt on puhta p....... Ainult 5 silma jäi puudu A normist. Mh. Eks siis laupäeval pean 70 korralikult laskma. Hei kuule ,Margus, vaata sealt mitmendaks ma üldse jäin!"

II
Eriline täpsuslaskur.

MM-i 64. Mh. No paar kuud veel aega ja plaan näitab, et 1320 on täiesti reaalne. Nii aga kuidas see 50m nüüd korda saada? ..... Margus, sa õhtul lased veel? Mul mõte, et võistleks 50m pealt ja norm on ...."

I
"No ma ju teadsin, et oleks pidanud Riomis praegu olema. Pjatekil ikka 1323 aga Proc sai kotti
J. Eesti meis...... kuule ,Margus, aga kas sa tead miks Ruban nii vähe lasi?"


 

Ühesõnaga: Mida annab meistritiitel 1290 silmaga tugevalt treeningkoormuselt? Kindluse, et 2 kuu pärast MM-l on 1330 tulemas.

Need 3 esimest itsitavad ja on rõõmsad, sest võistkonnaga tuli kah rahuldav tulemus- saaks vast isegi 16 parema hulka. Ülejäänud sõidavad koju naise või armukese juurde, teevaid väikese veini või 3 kasti ja homme ongi tööpäev, kui nad saavad uhkeldada oma sportlaskarjääri ja tarkusega.


 


 

PS! See kõik on näitamaks, et Eestis teistest 60 silma kaugemal olemine ei ole tipp vaid Everesti jalam, kus tuleb alles tööd tegema hakata.
Noh muidugi oleneb Everestist. Munamägi on ju meie oma Eesti Everest neile, kes Alpides autogagi sõita ei julge.

Kommentaare ei ole: