teisipäev, 7. aprill 2009

8 Oskarit ja 76 Voldemari?

Küsisin kunagi venna käest, et saatku mulle mõni hea film (torrent). Noh siis ta seletas, et üks päris hea film on Slumdog Millionaire. Sellel hetkel ma eriti ei viitsinud seda tõmmata ja vaadata. Nii ta ununeski mõneks kuuks.

Hiljuti hakkasin seda lennukis vaatama, kuid uni oli liiga suur, subtiitrid väikesed ja kõrvaklapid halvad - vaadasin siis hoopis seda Madakaskar II ja kuulasin läbi une mingisugust BBC uue muusika raadiosaadet.

Nädal hiljem kuulasin sellist raadiojaama nagu NileFm. Reede hilisõhtuti on neil hea majamuusika programm koos edetabeliga. Jälle läbi une jäi üks tõsiselt kift lugu meelde ja äratasingi enda õigeks ajaks ülesse, et teada saada mis, kus, kes. Tegemist oli ühe eelnimetatud filmi soundtracki pala mixiga.

Järgneva nädalaga rääkisid saatejuhid tihti sellest filmist ja mainisid mingisugust 8 Oscarit.

Vaatasingi siis lennukis Slumdog Millionaire lõpuni. Ehh, ohh, ehh, et siis nii. Miks ma venda kohe kuulda ei võtnud? Osa filmist oli mul suu lahti ja üllatavalt hea lennukitoit seisis ja seisis puutumata. Lõpuks ometi üks Ameerika film mida vaadata siis veel vaadata, arvutisse tõmmata ja vaadata ning lõpuks plaadile panna ja telekast vaadata. Ühesõnaga tõsiselt hea teos aga Boss küsis selle peale: "Mille eest ta Osacari sai?" Maitse üle ei vaielda, sest seda ei saa muuta.

Hiljem tõmbasin soundtracki ja see kahh täitsa "kuulatav". Noh ainult seda kuulan ja iga kord läheb aina paremaks. Niisiis on mul juba pooled lood peaaegu lemmikud üldse.

Aga oskarid mille eest?
Parim film - on jahh parim
Parim muusika - on jahh hea soundtrack
Parimad laulusõnad - "Jai Ho" sõnadest küll aru ei saa kuid ...
Nomineeriti ka Parima loo kategoorias - "O Saja" on ka üks lemmikutest
JNE.


Kuna sümpaatia (võib ka ütelda, et fännlus) oli enne auhindade võtmiste teadasaamist mul kujunenud, siis tekib küsimus: "Kes küll seekord Oscareid seal määras?"

PS! Londonis ostsin kohe raamatu "Slumdog Millionaire", originaalis "Q&A", mille Vikas Swarup avaldas 2005 aastal.

Kommentaare ei ole: