kolmapäev, 16. jaanuar 2008

Tsiteerin kõiketeadjat

Vaatasin täna oma kodulinna (Viljandi) kohalikku ajalehte ja leidsin huvitava artikli Eesti 2007 aasta sise KV-st. Jutt oli huvitav ja pikk, kuid üks tsitaat riivas niivõrd silma, et pean seda kommenteerima.

Aune Varik:
«Näiteks meeste konkurentsis, kus olid osalejad jagatud kahte gruppi, sõltus loosist eriti palju. Määravaks sai see, kes millisesse alagruppi sattus,»
«Liialt suur osa jääb loosiõnnele. Meeste kolmanda koha heitluses tehti lõpuks paremaid tulemusi kui võitluses esikoha pärast.»

Ah, et loosiõnn. Jupike võistluste juhendist:
Täiskasvanute sportvibu klassis moodustatakse nii naiste kui meeste arvestuses mõlemas 2 alagruppi – 1.alagrupi moodustavad eelringide 1., 3., 5. jne. koht ning 2.alagrupi eelvõistluste 2., 4., 6. jne. koht.

Absoluutselt mittemingisugust loosimist ei toimunud! Ma ei tea kas Pr. Varik eksis või ... Tähendab sellises asjas ei saa eksida - vist ikka ei teadnud kuidas võistlus korraldati. Kuid ikkagi - tema klubi oligi ju üks korraldaja.

Lisan veel selle, et isegi "tavapärases" olümpiaringis ei ole üldse ebatavaline et 3-4 koha heitluses lastakse paremad tulemused kui finaalis.

Kommentaare ei ole: