kolmapäev, 6. mai 2009

Barcelona võitja intervjuu 1996 aastal.

1992 aastal võitis meeste klassis prantslane Sebastien Flute (SF). Praegusel hetkel ta enam tippsportlane ei ole, kuid tegeleb vibuspordindusega aktiivselt. NT. turul on temanimeline vibu koos vajalike muude detailidega, peaaegu alati näen ma teda Prantsusmaal suurvõistlustel millegagi tegelemas ja kohalikele seminaridel tõlkimas.


Nagu me peaaegu kõik, alustas ka tema vibulaskmist enda tehtud mänguvibust. 1995 aastal SF ei pidanud ennast profisportlaseks, kuid tänu sponsoritele (Yamaha, kohalik pank ja linn) suutis ta ennast täielikult vibuspordist elatuda.

SF- üks põhimõtteid treeningul oli ennast võistlussituatsiooni panna ja osaleda võimalikult paljudel turniiridel (väiksematel), et harjutada suure pinge all laskmist. Füüsilises treeningus pidas ta väga tähtsaks just vastupidavust. Iga nädal vähemalt 2 x 45 min jooksu. Intervjuu eelsel nädalal oli ta just jooksnud maratoni.

Veel rääkis mees oma elu suurimast õnnestumisest (olumpiavõit) ja suurimast ebaõnnest (Jakarta MM-i 69 koht), millega kadus selleks aastaks OM-i koha saamise võimalus. Kuid ta lubas ennast kokku võtta ja teistel võistlustel see koht saada. Nagu me teame, saigi ta osaleda Atlantas, Sydneys ja ka Ateenas. Tegelikult on tema jaoks alati olnud suur saavutus pääseda olümpiamängudele.

Algajatele soovitab ta vibusporti alati armastuse ja entusiastiga teha. Peab olema lõpus, distsiplineeritud ja töökas.


 

Bogensport Magazin Juuli/August 1996



 

Kommentaare ei ole: